>

A început sezonul 2018-2019 pentru echipele Academiei Celta Brașov. Primele formații care au intrat în competiție au fost echipele de U19 și U17 ale clubului.

Sâmbătă, de la ora 16.00, pe stadionul Carpați, echipa de juniori U19 a clubului Celta a disputat meciul din prima etapă a fazei preliminare a campionatului național, în compania formației FK Miercurea Ciuc.

               Brașovenii au început foarte bine jocul, au dominat începutul de meci și după câteva ocazii irosite, Sergiu Popescu a deschis scorul pentru formația de sub Tâmpa. Atacantul brașovean a avut o execuție de excepție, lob peste portarul advers și Celta conducea cu 1-0. Băieții pregătiți de Vasile Solomon s-au relaxat prematur și oaspeții au profitat din plin de acest lucru. După două intervenții foarte bune ale goalkeeperului Victor Grigoraș, Miercurea Ciuc a reușit să restabilească egalitatea la o greșeală în defensiva brașoveană. Sava și compania au trecut din nou la conducerea jocului iar în partea secundă au reușit să marcheze pentru 2-1. Popescu a preluat o minge în careu și a fost faultat de un fundaș advers, iar Andrei Sava a înscris pentru Celta de la punctul cu var. Trupa condusă de Vasile Solomon a continuat să preseze și Liviu Beșleagă a marcat pentru 3-1, după o acțiune superbă de atac a brașovenilor. Când totul părea încheiat, Andrei Sava a primit cartonașul roșu pentru un atac dur la centrul terenului și Celta a tremurat pentru cele trei puncte. Cel mai frumos gol al meciului a fost înscris de oaspeți în ultimele minute ale partidei, când mijlocașul formației din Miercurea Ciuc l-a învins pe Grigoraș cu un șut imparabil de la 35 de metri. S-a terminat 3-2 pentru Celta care a pornit cu dreptul în noua stagiune.

„A fost un meci bun, însă mai avem multe de pus la punct. Este important că am debutat cu o victorie, însă sunt puțin supărat pentru că ne-am făcut singuri meciul greu. Ne-au lipsit câțiva jucători importanți dar mă bucur că cei care au intrat s-au achitat perfect de sarcini. Urmează un nou meci dificil pe teren propriu însă noi ne propunem să abordăm fiecare joc la victorie și sper să câștigăm încă trei puncte”, a declarat la finalul jocului antrenorul formației de juniori U19 a echipei Celta Brașov, Vasile Solomon.

            Meciul al doilea al zilei a propus un duel între echipele de juniori U17 ale cluburilor Celta Brașov și FK Miercurea Ciuc. Oaspeții au venit la Brașov cu cinci jucători de la Celta în primul 11: Szanto, Vereguț, Vereș, Demeter și Bujdoso. Celta U17, formație pregătită de antrenorul spaniol Blas Charlin a dominat cu autoritate disputa cu formația din Miercurea Ciuc, a jucat în viteză și direct spre poartă, însă nu a găsit drumul spre gol. Oaspeții au profitat din plin de singura greșeală din defensiva brașoveană și au deschis scorul în prima repriză. Celta a atacat în valuri și-a creeat nenumărate ocazii de gol, dar Radu Lazăr a lovit bara, iar Tăgârță, Silo și Balasz nu au putut să-l învingă pe Albert Szanto din situații excelente de gol. Chiar dacă au pierdut disputa cu FK Miercurea Ciuc, brașovenii au arătat foarte bine și doar ghinionul nu a făcut ca trupa lui Blas Charlin să nu obțină punct sau puncte din această întâlnire.

            „Sunt trist pentru rezultat, dar sunt foarte mulțumit de efortul pe care l-au depus băieții. Am văzut cât de mult și-au dorit, am arătat ca o familie și acest lucru mă face să fiu extrem de optimist în ceea ce privește viitorul acestei echipe. Trebuie să eliminăm erorile din jocul nostru și trebuie să fim mai preciși în fața porții. Vreau să-i felicit pe băieți pentru modul în care au luptat pentru fiecare minge. Trebuie să ridicăm capul din pământ și să continuăm să muncim. A fost un meci, a fost un eșec dar au fost și lucruri pozitive”, a declarat antrenorul formației Celta U17, Blas Charlin.

            În runda următoare, echipele de juniori U19 și U17 ale Academiei Celta Brașov vor juca duminică, de la ora 16.00, respectiv 18.00 împotriva formațiilor similare ale clubului ACS MSE Târgu Mureș.  

Go to top

    Copyright © 2016 Clubul Sportiv Colțea 1920 Brașov - All rights reserved!