Fotbal juvenil

Clubul Colțea 1920 Brașov este implicat într-un proiect internațional de luptă împotriva RASISMULUI. Este extrem de important să-i învățăm pe copii că

Citește mai departe...

Clubul Sportiv Colțea 1920 Brașov reprezintă România în proiectul internațional Briswa, The Ball Rolls In The Same Way For All. 
Ce înseamnă Briswa? E vorba despre un proiect inițiat de Universitatea Sapienza din Roma și în care sunt implicate șase țări, Italia, Grecia, România, Bulgaria, Ungaria și Serbia. Principalul obiectiv al proiectului este lupta împotriva rasismului de pe stadioane și din afara lor în zona Balcanilor. Mai exact, inițiatorii Briswa derulează un studiu de caz în cele șase țări implicate, cu privire la impactul social al efectelor rasismului.
În România, proiectul se derulează sub deviza „Set Racism Offside”, adică să lăsăm rasismul în afara jocului. 
Colțea 1920 Brașov a fost ales să reprezinte România în acest proiect, iar clubul de sub Tâmpa este susținut de Federația Română de Fotbal. La finalul acestei săptămâni, Colțea 1920 Brașov va organiza un turneu cu sarcini tactice, numit „Let’s Teach Football To Our Children” și care se va desfășura sub emblema Briswa iar sloganul principal va fi „Set Racism Offside”. În clubul nostru sunt mai mulți copii din cadrul comunităților minoritare, micuți pe care Colțea 1920 Brașov îi integrează în societate prin intermediul fotbalului și le susține activitatea. 
Fiecare club partener din cadrul acestui proiect organizează câte un eveniment prin care să promoveze lupta împotriva rasismului. Brașovenii au fost reprezentați de președintele Ciprian Jurubescu la precedentele întâlniri din cadrul proiectului Briswa, iar acum a venit rândul clubului Colțea să organizeze un eveniment care are ca temă principală lupta împotriva rasismului. 
Pe lângă turneul „Let’s Teach Football To Our Children”, Colțea 1920 Brașov organizează un workshop pe tema rasismului, care va avea loc sâmbătă pe Colina Universității. La workshop vor fi prezenți reprezentanți din toate țările participante în proiect, iar Universitatea Transilvania din Brașov se va implica în acest proiect, alături de clubul Colțea. 
Proiectul Briswa are susținerea Comisiei Europene prin programul Erasmus+sport.

Sambătă a fost o zi mai relaxată pentru jucătorii Academiei Celta Brașov. 
Dimineața brașovenii s-au „relaxat” pe plajă, iar la prânz fotbaliștii de sub Tâmpa au ieșit la o plimbare prin Balchik. Juniorii brașoveni se apropie de finalul cantonamentului, unul desfășurat în condiții foarte bune și care cu siguranță le va prinde foarte bine pentru partea secundă a sezonului. Sportivii și antrenorii brașoveni se vor întoarce acasă și își vor continua antrenamentele sub Tâmpa.

 

Grupele de vârstă 2009 și 2005 ale Academiei Celta Brașov au participat astăzi la Cupa Sepsi OSK. A fost un nou prilej foarte bun pentru copiii de la Celta Brașov să se testeze înainte de startul competițiilor oficiale.

Celta 2005, formație pregătită de Manu Gomez, a disputat primul joc în compania formației din Baraolt, scor 0-0. Apoi Celta 2005 a dat piept cu ACS Viitorul Sfântu Gheorghe. A fost un meci extrem de echilibrat și niciuna dintre echipe nu a reușit să se impună, astfel că tabela a rămas neschimbată, scor 0-0. În cel de-al treilea joc băieții lui Manu Gomez au remizat cu formația brașoveană Corona, scor 0-0. În ultimul meci de la Cupa Sepsi OSK, Celta 2005 a învins cu scorul de 2-1 formația Sport 4All Covasna.

Celta 2009, formație condusă de Alex Ioniță, a avut un parcurs foarte bun la Cupa Sepsi OSK. Brașovenii au învins în primul meci din grupă cu scorul de 1-0 formația Sport 4all Covasna și au remizat 1-1 cu FK Miercurea Ciuc,în al doilea joc. În sferturile de finală, Tecușan și compania au trecut de Viitorul Sfântu Gheorghe cu scorul de 2-0, iar în semifinale au învins Corona, scor 5-0. În finala mare, Celta 2009 a întâlnit din nou FK Miercurea Ciuc. La fel ca în grupe jocul s-a încheiat nedecis, scor 1-1, astfel că pentru stabilirea câștigătoarei s-a trecut la executarea loviturilor de departajare. Câștig de cauză au avut ciucani care au ridicat trofeul deasupra capului. Puștii Academiei Celta Brașov s-au întors acasă cu medaliile de argint.

„A fost o competiție extrem de reușită pentru băieți. Am avut ocazia să disputăm câteva meciuri foarte bune și cred că prin aceste jocuri câștigăm experiență competițională. Copiii cresc de la meci la meci și sunt foarte mulțumit de modul în care au evoluat și la această cupă. Vreau să-i felicit pentru modul în care se pregătesc zi de zi la antrenamente și acest lucru se vede la jocuri”, a declarat antrenorul grupei Celta 2009, Alex Ioniță.

#HalaCelta #Afouteza #Briswa #SeguesTrabajando#CeltaBrasovMoreThanFootball

 

Ieri la Balchik a fost o nouă zi plină de antrenamente și jocuri de verificare pentru echipele Academiei Celta Brașov, aflate în cantonament în Bulgaria.
O echipă formată din juniori A și B a evoluat împotriva gazdelor de la Balchik. Trupa condusă de Sorin Corâiu a câștigat jocul cu scorul de 5-2. A fost un meci în care antrenorul brașovean a folosit întreg lotul de jucători avut la dispoziție și a putut pune în practică ceea ce a repetat la antrenamente. 
Celta 2004-2005 a jucat un amical împotriva celor de la FC Balchik. Băieții antrenați de Vasi Suciu au făcut un meci foarte bun, au dominat cu autoritate jocul, au avut o posesie superioară, și-au creeat foarte multe ocazii de a înscrie și la final s-au impus cu scorul de 6-0. 
Juniorii 2003 au întâlnit formația Cherno More Varna. Micuții fotbaliști brașoveni, antrenați de Liviu Nicolae au câștigat cu scorul de 2-1.

Subcategorii

Pagina 1 din 20

Go to top